אם אתה רופא פרטי ואין לך עדיין אתר פרקטיקה רפואית, הגיע הזמן: אתה צריך אתר.
נוכחות מקוונת כבר אינה אופציונלית עבור ספקי שירותי בריאות. מטופלים מחפשים כל הזמן מידע בריאותי ומחפשים רופאים חדשים באופן מקוון.
בנוסף, בניית אתרים לרופאים יכול לעזור לייעל את הצ'ק-אין של המטופלים, ליצור מקור מידע הרבה יותר נגיש למטופלים ולעזור ללמד את המטופלים נושאי בריאות נפוצים.
כפנים המקוונים של המרפאה שלך, התוכן והעיצוב של האתר שלך צריכים למשוך מטופלים חדשים ונוכחיים.
אז מאיפה מתחילים?
בניית אתרים לרופאים פרטיים עשויה להיראות כמשימה בלתי אפשרית לבד, אך החדשות הטובות הן שיש הרבה כלים סבירים וידידותיים ליצירת אתרים עבורך. יצירת אתר פשוט לרופאים, מרפאות ואפילו לאתרי פארמה בימינו היא בהישג יד לכל מי שיש לו תקציב מועט וסוף שבוע חופשי.
הנה התהליך שתצטרך לעבור כדי לבנות אתר לרופאים – במספר שלבים פשוטים:
1. מצא מארח אתרים
רוב הסיכויים שאם חיפשת אחסון אתרים שמעת בניית אתר וורדפרס. ניתן לטעון שמארח האתר הידוע ביותר, והוא מציע שתי אפשרויות להתחיל.
- WordPress.com – רכוש דומיין דרך WordPress.com, עצב והפעל את האתר שלך באמצעות פלטפורמה בסיסית ומוגבלת ברשת (האפשרות הקלה יותר למתחילים).
- WordPress.org – רכוש דומיין דרך אתר חיצוני ושלם דמי אירוח חודשיים או שנתיים תוך חופש ובעלות רבה יותר על הקמת האתר ועיצובו.
יש לך שפע של אפשרויות אחרות, אבל אם אתה מחפש משהו מהיר וקל, אלה שתי הדרכים הטובות ביותר לבחור. כתבתי מאמר מפורט על בנושא אחסון אתרים לקידום אורגני.
2. בחר שם מתחם – דומיין
שם הדומיין שלך צריך להיות רלוונטי, קל לזיכרון ושיהיה עד כמה שניתן קשור לעיסוק שלך. אך זכור כי באינטרנט יש כבר כמיליארד אתרים, כך שכמה מהבחירות הראשונות שלך כבר עשויות להיות תפוסות.
אתה יכול לשלב בשם את השם הפרטי שלך, שם המרפאה או אפילו את מיקומה, אם הניסיונות הראשונים שלך לא מסתדרים – פשוט אל תהפוך את שם הדומיין לארוך מדי.
3. בחר תבנית לעיצוב אתרים לרופאים
בחירת התבנית הנכונה היא הבחירה המשמעותית ביותר מבחינת פונקציונליות וסגנון אטרקטיבי ומקצועי. וורדפרס מציעה תבניות רבות בחינם וזולות (WP מכנה אותן "ערכות נושא") בהן תוכלו להשתמש. אלה הם מקום נהדר להתחיל בו אם אתה רק מקים אתר בסיסי.
אם יש ביכולתך להקצות תקציב שיווק, כדאי לשלם תוספת קטנה עבור משהו שנראה מקצועי וייחודי. תבנית ראויה עשויה לעלות בין 100 שקל ל- 1000 שקלים, אך התבנית הנכונה תהיה שווה את ההשקעה. זה המקום להזכיר את התוסף הישראלי (בה' הידיעה) שיכול לעזור לכם מאוד בתהליך בניית אתרים לרופאים – אלמנטור אשר מסייע מאוד בתהליך בניית האתר גם למי שלא בקיא בכתיבת קוד.
4. התאמן בעצמך ב- WordPress
כאשר אתה מתחיל לפעול עם WordPress או עם תוכנה אחרת, השקיע קצת זמן בצפייה בהדרכות כדי ללמוד את השימוש בפלטפורמה. כאחד משירותי אירוח האתרים הנפוצים ביותר, וורדפרס מציעה המון הדרכות DIY. אם אתה נתקע, זכור שתמיד תוכל לבדוק בפורומים רבים אם יש תשובות.
5. הוסף את פרטי הקשר שלך באתר
הדבר הראשון שחייב להיות באתר שלך הוא פרטי הקשר שלך. כל האתר שלך מבוזבז אם בסופו של דבר הגולש לא יכול ליצור איתך קשר – המטופלים שלך צריכים להיות מסוגלים למצוא אותך. כלול את כל היסודות (כתובת, מספר טלפון, כתובת דוא"ל וכו') בדף הבית שלך, בכותרת העליונה או בכותרת התחתונה, ו/או בדף צור קשר נפרד.
6. תכנן את התוכן שלך לפני בניית אתר
אינך רוצה להעמיס על מבקרי אתר האינטרנט שלך, אך אתה רוצה לכלול מידע בסיסי שיכול למשוך מטופלים חדשים ולחסוך לכולם שיחות טלפון או ביקור במרפאה. התבונן סביב באתרים לרופאים אחרים ותבנה את הסגנון המועדף עליך, אתה יכול לכתוב בעצמך או לשכור שירותי כתיבת תוכן.
חשוב להקפיד על תוכן מדויק, מבוסס ואמין, באופן שיעלה בקנה אחד עם הקוד האתי של ההסתדרות הרפואית. למשל, הימנעות מקביעות חד משמעיות לגבי הצלחת טיפולים, הטעיות הציבור וכן הלאה.
7. מלבד פרטי קשר, שקול לכלול גם את אלו
- פירוט השירותים והתחומים בהם אתה נותן שירות: בדיקות, אבחונים, ייעוץ וכן באילו סוגי מחלות אתה מטפל. הקפד להדגיש שירותים מיוחדים שמייחדים את המרפאה שלך – כמו הזמנת תור מקוונות או ביקורים וירטואליים בזום.
- צוות: רשום רקע והישגים רלוונטיים בתחום הלימודים והקריירה יחד עם תמונות הצוות שלך. ניתן להוסיף גם פרסומים ומחקרים אקדמיים רלוונטיים.
- תמונות וסרטונים: ייתכן שתרצה לכלול תמונות מסוימות, למשל תמונות של המרפאה שלך או בזמן ניתוח. הכללת כמה קטעי וידאו מ- Youtube, או הקלטות מטופלים קודמים אשר משבחים את טיב השירות שקיבלו על רקע המרפאה שלך היא דרך נהדרת לייצר אמון ולמשוך מטופלים נוספים.
- בלוג, מגזין או מרכז מידע מקצועי: הוספת בלוג יכולה להיות דרך נהדרת ללמד ולמשוך מטופלים, תוך שיפור דירוג האתר שלך בתוצאות החיפוש. זו גם לא חייבת להיות התחייבות ענקית. כדי להתחיל, נסה להעלות פוסט בלוג חדש פעם בחודש על טיפים בריאותיים או חדשות בנושא המומחיות שלך.
8. שמור על האתר שלך מעודכן
אסור לך ליצור את האתר שלך ולשכוח ממנו. אם אין לך זמן כדאי למנות מישהו מהמרפאה שלך שיעזור בניהול האתר, או הגדר תזכורת בלוח השנה שלך כדי לעדכן אותו.
9. שתף את האתר שלך
אחרון חביב, ברגע שהאתר שלך עולה לאוויר, אל תשכח לשתף אותו עם העולם. כל מקום שמפרסם או מזכיר את הפרקטיקה שלך, צריך לכלול קישור לאתר שלך. פנה לאתרי סקירה מקוונים כדי לוודא שיש להם את הקישור. כמובן שניתן לשכור שירותי קידום אתרים.
בניית אתרים לרופאים ומרפאות – אילו אפשרויות קיימות?
אם אתה בוחן בניית אתר חדש או עדכון אתר קיים, אחת הבחירות הראשונות שתצטרך לעשות היא להחליט האם לעשות זאת בעצמך או להזמין איש מקצוע.
עד לא מזמן זאת לא הייתה באמת שאלה והיה ברור שיש לשכור מקצוען כדי להשיג את התוצאות הרצויות לך, אך הודות לעליית הכלים המקוונים ותוספים רבים, התהליך הפך להרבה יותר קל עבור הלא-טכנאים שבינינו לבנות אתר לא רע בכלל.
אבל, רק בגלל שאתה יכול, לא תמיד אומר שאתה צריך. זו החלטה שכדאי לשקול היטב, מכיוון שבפרויקטים מסוימים לא ניתן להחליף איש מקצוע בכלי מובנה. להלן כמה שיקולים שעשויים לעזור לך להחליט:
אפשרויות פופולריות עבור בניית אתר לרופא:
- בוני אתרים – Squarespace, Weebly ו- Wix הם אפשרויות פופולריות – מציעים את המסלולים הקלים והפחות יקרים ליצירת נוכחות באינטרנט. באופן כללי, בוני אתרים אלו הם פחות חזקים ממערכת כמו וורדפרס, אך הם קלים יותר לשימוש.
- לבוני אתרים אלו בדרך כלל יש עורכי עמודים חזותיים שמקלים על עריכת אלמנטים באתר. מצד שני, הם לא גמישים במיוחד, ולכן הם הטובים ביותר לאתרים קטנים ודלי תקציב, אך פחות לרופאים – מוזמנים לדבר איתי כדי להבין מדוע. בוני אתרים כוללים אירוח ולעתים מכסים את רישום שם הדומיין, כך שאינך צריך לדאוג להגדרות נוספות. תוכנות אלו דורשות תשלום חודשי לרוב על אחזקת האתר בעלות של כ- 100 שקלים בחודש, אבל לרוב יש הוצאות נוספות.
- בניית אתרי וורדפרס – מערכת לניהול תוכן החזקה ביותר, ויחד עם זאת די פשוטה. בניגוד לבוני אתרים שמאפשרים ממשק גרירה ושחרור אלמנטים (drag and drop), משתמשי וורדפרס יכולים לבחור "ערכת נושא" מבין האלפים הזמינים ואז להשתמש בממשק WYSIWYG (מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל) כדי להוסיף ולערוך תוכן.
- משתמשים אולי יצטרכו גם להשתמש במקצת קוד מדי פעם כדי לערוך נושא או תוסף בוורדפרס, מה שהופך אותו למתאים יותר אלו שמוכנים להשקיע מעט וללמוד את סביבת ה-HTML. למרות שהוא בחינם, וורדפרס אכן דורשת ממך למצוא מארח אתרים (אחסון אתר). תצטרך לשלם גם 10 עד 20 דולר לשנה עבור רישום הדומיין.
סיימתם בניית אתר לרופאים? זו רק ההתחלה!
לבסוף, יש אפשרות למסור את האחריות על באתר האתר חברת קידום אתרים – אנשי מקצוע. אופציה זאת יותר יקרה בדרך כלל – העלויות בדרך כלל נעות בין כמה אלפי שקלים, תלוי בחברה שעושה את העבודה ובגודל האתר ואופיו. היום גם קיימות חברות לבניית אתרים יותר זולות ובדרך כלל התוצאה תהייה בהתאם, כשמדובר באתרי תדמית לרופאים – לא הייתי חוסך. מומלץ להעדיף חברה שביצעה כבר קידום אתרים לרופאים, מה שיציע לה את הניסיון הדרוש וההיכרות עם הדקויות הקטנות של התהליך, מגבלות האתיקה וכן הלאה.
השורה התחתונה היא אחת: בעזרת חברה מקצועית לבניית אתרים ולקידומם, השמיים הם הגבול בכל הנוגע לעיצוב האתר כאשר בסוף התהליך אתם מקבלים אתר נהדר ללא בעיות.