אין לי ספק שכולנו כבר מבינים שרשת האינטרנט הפכה בשנים האחרונות למנוע צמיחה משמעותי עבור בעלי עסקים רבים, קטנים כגדולים, הן בתחום הפרסום והשיווק והן בתחום המכירות. לכן, חשוב שנהיה תמיד עם יד על הדופק ונוודא שהאתר שלנו אכן פועל כראוי. את זה עושים בין השאר, באמצעות ניטור אתר אינטרנט. מה זה אומר בדיוק ואיך תוכלו להפעיל ניטור לאתר האינטרנט שלכם? כבר אפרט לכם את כל התורה
קודם כל בואו נבין מה זה ניטור אתר אינטרנט
כל בעל עסק שמעוניין להצליח ולהתקדם, מבין שהוא חייב להחזיק אתר אינטרנט עיסקי, שבאמצעותו ניתן להגדיל את החשיפה ולהגיע לקהל לקוחות רחב ומגוון. אתר האינטרנט העסקי הפך למנוע צמיחה של עסקים קטנים וגדולים, וכדי לשמור עליו ככלי יעיל ואפקטיבי, אנחנו חייבים לוודא כל הזמן שהוא עובד כראוי.
אחד הכלים שיעזרו לנו לבדוק באופן שוטף שאתר האינטרנט שלנו פועל ומגיב כראוי, הוא ניטור אתר אינטרנט. הכלי הזה בודק בפרקי זמן קבועים שעמודי האינטרנט של האתר שלנו נטענים בפרק זמן מהיר ומכילים מחרוזת תווים מסוימת – אלה פעולות שמעידות על תפקודו של האתר. במידה והאתר לא עובד כראוי, כלי הניטור ישלח לנו התראות ניטור, שיעזרו לנו לטפל בתקלות ובבעיות השונות בזמן אמת.
ניטור אינטרנט – למה זה חשוב?
נתחיל מזה שאתר האינטרנט הוא הפנים הווירטואליות של העסק שלנו, ולכן תמיד חשוב שנהיה עם יד על הדופק בכל הקשור לפעילותו התקינה. מעבר לכך, יש עוד כמה אלמנטים מהותיים שהופכים ניטור אתר אינטרנט לפעולה הכרחית וחשובה:
- חוויית משתמש
הגולש הממוצע לא מבזבז יותר מכמה שניות כדי לגלות עניין באתר שלנו, כך שאם האתר לא עובד כראוי, הוא פשוט יעבור במיידי לאתרים אחרים, וכך למעשה נאבד לקוח פוטנציאלי.
- קידום אתרים
בין אם בחרתם בקידום ממומן, קידום אורגני או שילוב של השניים, כדאי לקחת בחשבון כי לביצועים טובים של האתר קיימת השפעה מהותית על קידום האתר שלכם במנועי החיפוש המקוונים. לכן, חשוב לשמור על ביצועים טובים של האתר לאורך זמן ולגלות בזמן אמת כל תקלה שעלולה להשפיע על תפקודו.
כיצד פעילות ניטור אתר האינטרנט עובדת?
פעילות ניטור אתרים עובדת לצורך בדיקה שוטפת של ביצועי האתר באמצעות שליחת פינג/ בוט אחת לכמה זמן (5 דקות זהו פרק הזמן המומלץ) ואם התקבלו תוצאות תקניות, הרי שלא נקבל התראות. במידה והתגלו בעיות, מערכת הניטור תתרגם את השגיאה שהתגלתה לשפה פשוטה ותשלח התראת ניטור כמו:
- האתר לא זמין זמנית / בקביעות
- לאתר נדרש זמן טעינה רב
- האתר מציג ערכים שגויים
מה עלינו לעשות במידה ואנחנו מקבלים התראות ללא הפסקה?
במקרים בהם אנחנו מקבלים התראות בודדות מידי חודש, לא צריכה להידלק אצלנו נורה אדומה. מצד שני אם אנחנו מקבלים התראות חוזרות ונשנות, ניתן לטפל בבעיות באמצעות אחת מהדרכים הבאות:
- פנייה אל חברת אחסון האתר
חברת אחסון האתרים אחראית למעשה על השרת ועל שמירת המידע הקיים באתר. בשלב הראשון, כדאי לברר מול נציגי החברה את מקור ההתראות שאנחנו מקבלים מכלי הניטור ולבקש מהם לפתור את הבעיה. במקרים מסוימים, יש מצב לשקול לעבור לחבילת אחסון אתרים מתקדמת ומשודרגת בכדי להימנע מתקיעות חוזרות ונשנות.
- פנייה אל מנהל האתר
אם מקור הבעיה אינו בחברת אחסון האתרים, עלינו לפנות אל מנהל האתר והצוות הטכני, שיבדקו את ההתראות שנשלחו אלינו ויפעלו לתיקונם בהתאם.
כיצד מפעילים ניטור לאתר האינטרנט שלנו?
כיום, ניתן למצוא מגוון אפשרויות לניטור יעיל של אתר האינטרנט שלנו. האפשרויות המומלצות והיעילות ביותר, כרוכות מטבע הדברים בתשלום חודשי ומציעות בדיקת בתדירות גבוהה, בדיקת ביצועים ועוד מגוון אפשרויות שליטה בקרה נוחות ויעילות.
באופן כללי, לכל חברה שמציעה ניטור אתר אינטרנט יש את הפלטפורמה הייחודית לה. ברובן ניתן למצוא חלונית של לוח בקרה, באמצעותה תוכלו להגדיר מגוון פעולות ניטור (לרוב עד מקסימום 50 ניטורים) ובזמני בדיקה לבחירתכם. בחלק מהאתרים, תוכלו למצוא כלים מתקדמים לניתוח ביצועים והפקת דו"ח סטטיסטיקות, איתם תוכלו לנתח לעומק את ביצועי האתר ולפעול לתיקון ושדרוג האתר בהתאם.
לסיכום
ניטור אתר אינטרנט הוא כלי אפקטיבי ויעיל למעקב אחר ביצועי האתר, באופן שמשפיע על חוויית המשתמש וביצועי האתר. פעילות ניטור אתר האינטרנט פועלת בתדירות תכופה לבדיקת ביצועי האתר במגוון קטגוריות. במידה והיא מזהה תקלה, היא שולחת אלינו התראה בזמן אמת, כך שנוכל להגיב במהירות ולהחזיר את האתר שלנו לפעילות תקינה בהקדם. ההבנה שקיימת תקלה באתר היא רק חצי הדרך לפתרון. לתפעול תקין של אתר אינטרנט כדאי להתקשר עם מקדם אתרים מומחה שידע לטפל בכל תקלה באתר, גם באלו שלא נראות לעין אך משפיעות על דירוג האתר שלכם במנוע החיפוש.