מומחה SEO עם למעלה מעשור של ניסיון מוכח. מקדם את האתר שלכם לראש תוצאות החיפוש בגוגל וגם בכלי AI מובילים כמו ChatGPT Perplexity, Copilot ואחרים. מחויב לשקיפות מלאה ותוצאות מדידות שיובילו להגדלת החשיפה, הפניות והמכירות לחברה שלכם.
רוצים יותר פניות?
השאירו מספר ואחזור אליכם בהקדם:
לידים איכותיים ובשלים יותר הן תוצאת קידום אורגני איכותי
SEO מקצועי יגרום לאתר שלכם לחשיפה בתוצאות החיפוש הטבעיות בגוגל במקומות הראשונים, כך שהלקוחות הפוטנציאלים שלכם שמחפשים את המוצר או השירות שלכם, יגיעו אליכם ולא למתחרים שלכם.
אני פשוט מסביר לאלגוריתם של גוגל שנכון להציג את האתר שלכם ללקוח ; -)
קידום אתרים אורגני מיצר חשיפה מתמשכת, יציבה ואפקטיבית במנועי החיפוש. עשרות אחוזים מהטראפיק באינטרנט מגיעים מחיפושים אורגניים. אתר שעובר תהליך קידום אתרים אורגני מקצועי יקטוף נתח מכובד מעוגת החיפושים. ברגע שהאתר מתחיל להופיע בעמוד הראשון בגוגל, החשיפה מזנקת וביחד איתה גם כמות הלקוחות החדשים.
זה כמו לפתוח חנות בקניון הכי מרכזי בעיר, רק שהקניון הזה פתוח באופן תמידי ומשתלם מאוד 24/7 ומגיעים אליו אנשים שכבר מחפשים בדיוק את מה שאתם מציעים
קידום אתרים אורגני הוא הדרך המוכחת והיעילה שלכם לזכות באמון הגולשים, מעל 70% מהגולשים בוחרים להקליק דווקא על תוצאות אורגניות במקום על מודעות בתשלום. כשאתם מגיעים לעמוד הראשון בגוגל דרך קידום אתרים אורגני, אתם מקבלים "חותמת איכות" מגוגל.
גולשים שמגיעים לאתר שלכם דרך תוצאות אורגניות כבר סומכים עליכם באופן משמעותי יותר, ולכן הם מגיעים בשלים יותר לשיחה, פתוחים יותר להצעות שלכם, ובסופו של דבר – הופכים ללקוחות משלמים בשיעורים גבוהים יותר בהשוואה
קידום אתרים אורגני משביח את האתר שלכם והופך אותו לנכס דיגיטלי חזק. בניגוד לפרסום ממומן, שבו התקציב שלכם פשוט נשרף על מודעות שנעלמות ברגע שמפסיקים לשלם, בקידום אתרים אורגני כל שקל מושקע בשיפור האתר עצמו. כשאנחנו משפרים את מהירות הטעינה, מייצרים תוכן איכותי, משדרגים את חווית המשתמש ומחזקים את התשתית הטכנית, אנחנו בעצם בונים אתר חזק יותר שימשיך לעבוד בשבילכם לאורך זמן.
התוצאה? אתר מקצועי, מהיר וידידותי למשתמש שגם גוגל אוהב וגם הלקוחות שלכם נהנים לגלוש בו
SEO שם את חווית הגולש בראש סדר העדיפויות. חווית גולש כוללת את כל מה שהופך את הביקור באתר שלכם לחוויה חלקה ונעימה יותר – החל ממהירות טעינה מסחררת, דרך ניווט אינטואיטיבי שעובד כמו שצריך, ועד תכנים שבאמת עונים על מה שהגולשים מחפשים.
אתרים שמשקיעים בחווית משתמש מעולה לא רק מקבלים דירוג גבוה יותר בגוגל, אלא גם זוכים לשיעורי המרה גבוהים יותר. למה? כי גולש מרוצה הוא גולש שנשאר באתר, קורא, מתעניין, ובסופו של דבר – הופך ללקוח
SEO לא רק מייצר תנועת גולשים – הוא בונה לכם מותג סמכותי ומוביל בתחום שלכם. כשאתם מופיעים בעמוד הראשון בגוגל לאורך זמן, אתם לא סתם עוד עסק בשוק – אתם הופכים למומחה שגוגל ממליץ עליו. כשמישהו מחפש מידע בתחום שלכם ורואה את האתר שלכם שוב ושוב בתוצאות הראשונות, נבנה אצלו אמון אוטומטי במותג.
כולם מבינים שאם נתנו לכם את הבמה, כנראה שאתם יודעים על מה אתם מדברים. והבונוס? קידום אתרים אורגני בונה לכם מוניטין של מובילי דעה אמיתיים בתחום שלכם
את המשפט "התוכן הוא המלך" אני בטוח שכבר שמעתם, אבל האם התוכן הוא באמת הדבר המרכזי שבו אתם צריכים להתמקד? תראו, אני האחרון שיגיד לכם שתוכן הוא לא חשוב. למעשה, אני מאמין שהוא אפילו הופך חשוב יותר ככל שגוגל משפרת את האלגוריתמים שלה ובוחנת את האתרים שלנו בעין "אנושית" יותר.
מצד אחד, אני חושב שזו מגמה חשובה שתורמת לתחום קידום האתרים ולאינטרנט בכלל, כי כשהתוכן יותר טוב חווית המשתמש משתפרת. מצד שני, האובססיה להתמקדות בתוכן בלבד היא לא בריאה כשמדובר במאמצי קידום אתר בגוגל. כן, תוכן הוא חשוב, ואפילו חשוב מאוד, אבל עם זאת – יש עוד הרבה דברים אחרים שחשוב לעשות במקביל, למשל:
יש עוד הרבה כאלו – הפואנטה היא שיש עוד דברים חשובים לא פחות להעלאת הדירוג של האתר שלכם בגוגל. אז תתמקדו בתוכן ואל תתפשרו עליו, אני לגמרי בעד – אבל אל תשכחו את כל שאר הדברים האחרים, כי בלעדיהם לא תגיעו לשום מקום גם עם תוכן מעולה.
בעלי אתרים ומקדמי אתרים נוטים לעקוב אחר נתוני האתר כמו הם מנתחים שעוקבים אחר כל דפיקת לב של המטופל. בדרך כלל אלו לא המנוסים, אבל זה הרגל שבקלות אפשר לראות גם אצל מקדמים שנמצאים הרבה שנים בתחום. כמו שאני תמיד אומר, קידום אתרים בגוגל הוא תהליך – אנחנו משקיעים ומשקיעים לאורך זמן והתוצאות מגיעות לאט לאט (או לפעמים, מהר מהר).
שינוי במיקום האתר הוא לא דבר שקורה בין לילה, זה לוקח זמן, דם, יזע ודמעות. בשגרה, כל עוד לא פרסמתם איזו כתבת תדמית באתר גדול ומפורסם שצפוי להביא אליכם הרבה תנועת גולשים, אין סיבה לבדוק בכל יום וגם לא בכל יומיים את המיקום של האתר. פעם בשבוע-שבועיים או אולי פעמיים בשבוע אם אתם ממש רוצים – זה לגמרי מספיק בשביל להישאר בעניינים ולדעת מה קורה. אז מה העצה שלי? אל תבזבזו זמן על נבירה יומית בנתונים, במקום זה השקיעו את הזמן שלכם בעבודה על האתר, בסופו של דבר זה מה שחשוב.
מילות מפתח לא חייבות להופיע ביחס של 10%, 20% או 37% מהטקסט כדי שגוגל תבין על מה אתם מדברים. עכשיו, מילות מפתח זה חשוב, אני לא אומר שלא, וזה גם בהחלט נכון שמילות המפתח שאתם רוצים לקדם צריכות להופיע בתכני הטקסט שאתם מעלים לאתר. אבל זה לא בהכרח אומר שמדובר במדע מדוייק ושיש נוסחאות ברורות לכמה פעמים מילת המפתח צריכה להופיע בטקסט.
המיתוס הזה שאומר שהביטויים שאנחנו רוצים לקדם חייבים להופיע ביחס מדוייק וספציפי לכמות הטקסט עושה יותר נזק משנראה לכם. האלגוריתמים של גוגל מתוחכמים מאוד ובוחנים הרבה אלמנטים שונים באתר ומעל לכל חשוב שהתוכן ישרת את הקורא. מגבלות ו"נוסחאות קסם" כאלו בעיקר גורמות לכם ולכותבי התוכן שעובדים איתכם לכתוב תוכן לא איכותי ולא טבעי, כזה שלא מקדם אתרים בגוגל אלא רק גורם לגולשים לנטוש.
אז מה כן לעשות במקום לדחוף את הביטוי המרכזי שאתם מנסים לקדם בכל מקום בתוכן שלכם?
Keep it natural, google will love you.
כשעושים תעדוף של מילות מפתח, צריך להתחשב בכמה פרמטרים שונים:
קידום כולל בתוכו הרבה תעדוף, ויש חשיבות גבוהה להחלטה כמה וגם מתי לקדם כל ביטוי. הבעיה היא שמקדמים רבים בוחרים להתמקד אך ורק בפרמטר אחד – נפח החיפושים. הם משקיעים את כל המשאבים במילות מפתח עם המון חיפושים כדי לנסות לדרג את האתר גבוה בעבור אותן מילות מפתח. בדרך, הם מפספסים שני דברים חשובים וזה גם מה שמפיל אותם.
הדבר הראשון הוא שיש קשר ישיר בין נפח החיפושים לבין רמת התחרות. ברוב המקרים, ככל שלמילה מסויימת יש נפח חיפושים גבוה, גם קשה יותר להעלות את הדירוג בעבור אותה מילה. הדבר השני הוא שהרבה מילות מפתח עם נפח חיפושים גבוה הן ביטוי חיפוש כלליים, כמו "נעליים", "מנעולן", "עורך דין" – כאלה. למה זו אסטרטגיה בעייתית? נניח שאתם מחלטים לבצע קידום אתרים לעורכי דין ומשקיעים משאבים אדירים בשביל להגיע לדירוג גבוה בעבור הביטוי "עורך דין". התמורה לא שווה את ההשקעה שלכם בשום צורה – התוצאה של העבודה הקשה שלכם היא תנועת גולשים שמורכבת בחלקה מילדים שרוצים לקרוא מה זה עורך דין וצעירים אחרי צבא שמתלבטים איזה תואר ללמוד.
אני לא אומר שאין סיבה לקדם ביטויים כלליים ורחבים, זה לגמרי צריך להיות חלק מהאסטרטגיה שלכם – אבל אני חושב שלקידום ביטויי זנב ארוך יש חשיבות לא פחות גדולה. ביטויי זנב ארוך הם ביטויים ספציפיים יותר, כמו "חנות נעלי ספורט בראשון ציון" או "עורך דין פלילי בתל אביב". אמנם אין להם נפח חיפוש גבוה כמו לביטויים אחרים, אבל יש להם יתרונות משמעותיים שאין לביטויים הכלליים יותר. לא רק שהם מספקים תנועה של גולשים שמחפשים אקטיבית את מה שיש לכם להציע והופכים בקלות ללידים איכותיים, התחרות שהם מציעים קטנה בהרבה מאשר ביטויים רחבים, מה שאומר שהדרך למיקום גבוה היא קצרה בהרבה בביטויים כאלו.
אחד התחומים המורכבים בתחום של קידום אתרים בגוגל הוא בניית אסטרטגיית ה- SEO, וכחלק מזה – אסטרטגיית התוכן והקידום של ביטויי מפתח. למה זה כל כך קריטי? כי בסופו של דבר, גם המקדם הכי מיומן ומנוסה לא יספק תוצאות אם הוא לא מתרכז בדברים הנכון. המציאות היא שלכל מקדם יש משאבים מוגבלים, ולכן כולנו רוצים למצוא את הפעולות שעושות מקסימום השפעה עם מינימום השקעה.
אין ספק שיווק באמצעות תוכן הוא יעיל ומבחינת עלות-תועלת, רענון תכנים היא שיטה מומלצת מאוד שהופכת פופולרית למדי בשנים האחרונות. למה לרענן תכנים ישנן הזו כל כך קוסט-אפקטיבי? כי השיטה מתבססת על הוספה ושדרוג של תכנים קיימים, שזה בדרך כלל קל יותר מלכתוב תוכן חדש מאפס. אז מה המיתוס כאן? שרענון תכנים זה דבר שהוא טוב בכל מצב ושבעזרת שכתוב של תכנים ללא הוספת מידע חדש זה דבר יעיל מאוד. הבלבול כמובן נובע מחוסר הבנה למה אנחנו מרעננים תכנים.
אנחנו מרעננים תכנים כדי להשאיר תכנים שהעלנו בעבר רלוונטיים ועדכניים, לא בשביל לעבוד על גוגל שחידשנו והוספנו מידע (מה שבדרך כלל גם לא עובד). לא חייבים לרענן עמודים כשאין צורך אמיתי לעשות את זה וזה תקף לעמוד הבית וגם ולמאמרים מקצועיים. הפיחו חיים בתכנים הישנים שלכם – רעננו, שדרגו ועדכנו את התכנים שבאתר שלכם כשיש סיבה לכך, זה יהפוך את התוכן הישן שלכם לרלוונטי ויעזור לקדם את האתר שלכם. עם זאת, אל תשברו את הראש על שכתוב של מאמרים ישנים כשאין לכם מה לחדש, רוב הסיכויים שזה בכלל לא ישנה לגוגל.
בתאוריה, זה נשמע לגמרי הגיוני שגוגל תיקח בחשבון את הפעילות ברשתות החברתיות ותיתן לה משקל במונחי דירוג אתרים בגוגל. הרי הרשתות החברתיות הן אינדיקציה לפופולריות שלנו, לא? העניין הוא שבמציאות – זה ממש ממש מורכב לסרוק רשתות חברתיות וזה גם לא אמין לחלוטין ובגלל זה גוגל כנראה לא ממש עושה את זה.
גוגל לא יכולה לשלוט ברשתות החברתיות. היא לא יודעת אם פייסבוק תמחק מחר עמודים והיא לא יודעת אם אינסטגרם תשנה את המדיניות שלה ותגביל את החשיפה של פרופילים פופולריים. למרות שזה חשוב לפעול ברשתות החברתיות במקביל לקידום אתרים בגוגל ולמרות שיש לפעילות בסושיאל השפעה עקיפה גם על קידום אתר בגוגל, הקשר פחות ישיר משזה נראה. כבר בשנת 2014 מאט קאטס מגוגל דיבר על זה שגוגל לא יכולה לסרוק בצורה יעילה רשתות חברתיות ולכן לא מתחשבת במה שקורה בהן כשהיא מדרגת אתרים.
אז כן – פעילות ברשתות חברתיות יכולה לעזור לכם לקדם את האתר שלכם על ידי חשיפת המותג ותנועת גולשים מקישורים, אבל כשהמטרה העיקרית היא לקדם את האתר שלכם והמשאבים מוגבלים, עדיף שתתמקדו באתר ולא בעמודי פייסבוק או אינסטגרם.
הכלכלן וילפרדו פארטו הוא זה שגילה את עיקרון 80/20, שגם נקרא על שמו – עיקרון פארטו. מדובר בסוג של כלל שאומר ש80% מההשפעה היא כתוצאה מ-20% מהפעילות, ולהפך. היחס יכול להשתנות כמובן, אבל ברמה העקרונית – חלק מועט גורם לרוב ההשפעה. זה נראה ככה:
עם למעלה מעשור של ניסיון בקידום אתרים, אני מביא נסיון מוכח והבנה עמוקה של האלגוריתמים המשתנים של גוגל. ראיתי כבר הכל, וצברתי ארגז כלים עשיר להתמודדות עם כל אתגר.
הלקוחות שלי תמיד יודעים בדיוק מה קורה עם תהליך הקידום. אני מאמין בתקשורת פתוחה, בדיווחים שוטפים ובמדידה מתמדת של ביצועים.
אין פתרונות קופי-פייסט אצלי. אני אשקיע את הזמן להבין את העסק שלכם, את היעדים השיווקיים ואת קהל היעד, ואתפור תוכנית קידום בהתאמה אישית שתשיג לכם את התוצאות הטובות ביותר.
שילוב מנצח של מומחיות בקידום אתרים לצד ניסיון מוכח בבניית אתרים מספק את הפתרון האולטימטיבי שיזניק את האתר שלכם במנועי החיפוש ובעיני הגולשים.
תמיד תדעו בדיוק מה הסטטוס של הפרויקט, מה התוצאות עד כה ומה הצעדים הבאים. אני והצוות שלי זמינים עבורכם במייל, בטלפון ובוואטסאפ לכל שאלה או בקשה שלכם.
אני דואג להיות בקדמת הידע בתחום, מיישם טכנולוגיות חדישות ומביא גישה יצירתית וחדשנית לכל אתגר. האתר שלכם תמיד יהיה צעד אחד לפני המתחרים.
יש מקרים בהם אני אומר ללקוח לוותר על קידום האתר שלו ולהשקיע ולעשות קידום ממומן, כלומר מודעות בתשלום בפלטפורמת הפרסום של גוגל וברשתות החברתיות. מתי זה קורה? בעיקר כאשר בעל העסק צריך פניות מידיות או למקרה שהוא צריך שיווק חד פעמי כמו שיווק לכנס. לפרסום יש יתרון על קידום אורגני – הוא מציב אתכם בראש דפי התוצאות כאן ועכשיו, ועשוי גם לספק לכם לידים באופן מידי.
לא נדרש להמתין חודש וגם לא שנה, הוא דורש מכם לשלם ולקבל תמורה מידית. אז מהם יתרונות קידום אורגני על פני קידום בתשלום? בואו נתחיל מהחשוב ביותר.
מודעות בגוגל אדס מציבות את המודעה בראש דפי התוצאות, אפילו לפני התוצאות האורגניות (תוצאות שמופיעות באופן טבעי מבלי לשלם לגוגל). האם המשמעות שיותר לקוחות יבחרו באתר שלכם מאשר באתרים שאחריכם? מסתבר שממש לא. בשנת 2019, Zero Limit Web רצתה לבדוק עד כמה קידום אורגני יותר יעיל מקמפיינים בתשלום (PPC) בגוגל, אם בכלל. היא מצאה שמעל ל-71% מהקלקות הגולשים הלכו לתוצאות אורגניות שבעמוד התוצאות (SERP) הראשון בגוגל. רק 15% מהגולשים עשו אחת מהפעולות הבאות; ויתרו על החיפוש שלהם, לחצו על אחת מהתוצאות הממומנות או ביצעו חיפוש שונה.
במחקר דומה שביצעה Ahrefs שאחראית לאחד מאותם כלי קידום אתרים אורגני הטובים ביותר בשוק התוצאות היו דומות – 85% מהגולשים לחצו על תוצאות אורגניות ו-15% על תוצאות בתשלום. המסקנה – גם אם המטרה היא למשוך לידים, קידום אורגני בגוגל יהיה יעיל יותר ממודעות גוגל. אפשר להסביר זאת באופן פשוט – אנשים פחות אוהבים לצרוך ממודעות פרסומיות ומעדיפים תוצאות אורגניות וטבעיות.
לסיכום הנקודה, אפשר לומר שרק אם אין לעסק אופק של מספר חודשים לפחות, יש סיבה להשקיע רק בפרסום ולוותר על קידום אורגני בגוגל. כמובן שהמצב קצת שונה ברשתות חברתיות כי קשה להשוות בין מודעות פרסום באתרים אחרים לבין תוצאות בגוגל. עם זאת, בנתוני הטראפיק רוב העסקים שגם מקדמים אתר בגוגל וגם משקיעים במודעות בפייסבוק ובאינסטגרם – אפשר לראות הבדלים דומים. אפשר לראות בקלות שקמפיינים בסושיאל רחוקים מלספק כמות טראפיק שמשתווה לכמות הטראפיק שמיקום גבוה בגוגל מספק.
תראו, קמפיינים בגוגל ובפייסבוק יכולים לספק המון טראפיק, קורה ולעיתים אף שכיח. אך גם אם קמפיין שכזה מקבל המון טראפיק – זאין הדבר אומר שמדובר בטראפיק איכותי.
Zahavian העוסקת בשיווק, פרסום וקידום פירמות עורכי דין חקרה שיעורי נטישת (Bounce rate) גולשים שמגיעים ממקורות שונים. הממצאים היו ברורים – גולשים המגיעים מתוצאות בתשלום נטשו בכ- 88% ומפייסבוק בשיעור של 85%. לעומת זאת, גולשים המגיעים מתוצאות אורגניות שנטשו בשיעור של 35%.
קידום אורגני בגוגל מספק טראפיק איכותי, ובנוסף מספק טראפיק בעלות נמוכה יותר לאורך זמן. לבל נשכח שבקמפייני גוגל, פייסבוק ואינסטגרם אתם משלמים פר חשיפה או פר לחיצה. כלומר בקמפיינים ממומנים משלמים לפי הטראפיק, ובנוסף מסתכנים בכך שעשוי להיות חסר ערך אמיתי. לעומת זאת אם נבצע השוואה, בקידום אורגני גם אם ילחצו 7000 גולשים על התוצאה שמובילה לאתר שלכם הוא יישאר בדפי התוצאות, וכנראה שאפילו יסייע בקידום אורגני ויעלה בדירוג.
מעבר ליעילות הנמוכה באופן יחסי לתוצאות בתשלום, יש אלמנט נוסף שצריך להתייחס אליו – טווח ההשפעה של ההשקעה שלכם. בקמפיני PPC, בכדי להופיע אתם חייבים להמשיך ולשלם לגוגל. ברגע שהגעתם למכסת התקציב היומי, החודשי או שהקמפיין הסתיים – אי אפשר למצוא את אתר האינטרנט. ואז תדרשו… להוסיף עוד ועוד תקציב מדיה (תשלום עבור גוגל) בכדי להמשיך להופיע.
נמחיש זאת בדוגמה מספרית – התקציב החודשי ל- PPC בגוגל עומד על 2,000 ש"ח, בחלוקה יומית מדובר בתקציב יומי ממוצע העמוד על 66.66 ש"ח. עכשיו נניח שתחום העיסוק בעל תחרות בינונית ושעלות לקליק עולה בממוצע – 8 ש"ח. מכאן שלאחר כ- 8 קליקים התקציב היומי הסתיים והמודעה כבר ירדה מהאוויר. קראתם נכון, לאחר 8 קליקים בלבד! בתקציב כזה אתם יכולים לצפות לפנית לקוח אחד או שניים במקרה הטוב. בעוד שבשיטת קידום אורגני בגוגל, הלקוחות יכולים להקליק עוד ועוד פעם ו"תקציב" גוגל אינו מסתיים. תמשיכו להופיע בתוצאות הביטוי בלי הגבלה.
בנוסף לטווח הקצר בקמפיין תשלום, יש קשר ישיר בין ההשקעה הכספית לבין התוצאות שתקבלו. הפסקתם לשלם = הפסקתם לפרסם מודעות ולקבל לידים.
קידום אתרים אורגני לעומת זאת, התוצאות הן אומנם לטווח ארוך אך אין פרמטר השקול להשקעה כספית לגוגל אלא רק עבור מקדם אתרים. אחרי שתשקיעו לאורך זמן ותציבו את האתר במיקום גבוה בדפי תוצאות החיפוש בגוגל, התנועה תמשיך להגיע אליכם עוד ועוד. גם בקמפיינים ברשתות חברתיות, המצב דומה. בעוד שבקידום אורגני בגוגל אין לכם מגבלת כמות הקלקות וחשיפות, בקמפיינים פרסומיים אתם משלמים עבור כל קליק או עבור כל חשיפה.
בדומה לגוגל, גם בפייסבוק ובאינסטגרם ברגע שהתקציב נגמר – הקמפיין יורד מהאוויר. לסיכום, אם אתם רוצים להשקיע בעסק לטווח ארוך ולקבל תנועה יציבה למשך שנים ללא תלות בהשקעה הכספית, אסור לוותר על קידום אורגני בגוגל לאתר.